Uitlaatservice

Kennis Geduld Liefde

De hondenuitlaatservice van DharmaDog is uniek op zijn eigen manier.

Wat doen we anders?
Velen uitlaatservices halen 6 a 7 honden op in de ochtend of middag met een busje, gaan naar het bos, lopen daar een uur en gaan vervolgens weer de bus in om alle hondjes weer thuis te brengen. Ze zijn hierbij ongeveer 2 tot 3 uurtjes onderweg. Perfect voor veel honden en hun baasjes.

DharmaDog loopt met maximaal 4 honden. Dit zodat iedere hond de individuele aandacht krijgt die hij nodig heeft zonder dat het sociale aspect er onder gaat leiden. Voordeel van een kleine groep is dat uren flexibel zijn waardoor ik de groep perfect op elkaar kan afstemmen en daardoor ook consequent is, waardoor er echt een klasje ontstaat waar ze vrienden kunnen maken en elke wandeling ook weer zien. Net als mensen vinden niet alle honden elkaar leuk, mocht er echt geen klik zijn tussen honden zal ik de groep aanpassen om er voor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft.

Ik haal de honden op met de fiets en de fietskar. Nieuwe honden worden nooit meteen in de fietskar vervoerd maar zullen altijd eerst rustig wennen, hoelang dit ook mag duren. Tot die tijd worden ze lopend opgehaald. Met de groep gaan we naar het park waar ze lekker een uur kunnen lopen en spelen. Tijdens de wandeling krijgt iedere hond individuele aandacht met spelen, verzorging, zoals borstelen en eventueel training (dit is optioneel). Hierdoor kan de hond niet alleen zijn energie kwijt, maar ontwikkeld deze zich op sociaal vlak met de andere honden en wordt ook uw opvoeding doorgevoerd. Na het park lopen /fietsen we terug naar huis, waar voor iedere hond nog extra tijd wordt vrij gemaakt voor vers drinken, eventueel ook eten en een dikke knuffel, vaak tot ze in slaap vallen.

DharmaDog gelooft in de hond als hond en dit moeten ze vooral zijn. Blaffen, rennen, grommen en spelen. Ook honden zijn gevoelige wezens, de een meer dan de ander en daar wordt rekening mee gehouden. Als een hond meer aandacht nodig heeft door bijvoorbeeld een onbekend of zwaar verleden, angst, agressie, jachtinstict en ga zo maar door, zal de wandeling altijd worden aangepast aan de hond, niet de hond aan de wandeling.

Wanneer loopt DharmaDog?
Op werkdagen in de ochtend, middag en namiddag(tot 6 uur).
In het weekend en op zon- en feestdagen tegen een aangepast tarief

(zie tarieven)